Illustratie

Van speelse cartoons tot strakke lijntekeningen, bekijk hier mijn verschillende stijlen.

Cartoons.

Een speelse en kleurrijke weergave van een persoon of een moment.

 

 

Bij deze populaire, handgetekende illustratiestijl maak ik gebruik van dikke contouren, opvallende kleuren en kenmerkende details. Zo’n gestileerde tekening heeft iets weg van een traditioneel stripfiguur of overdreven karikatuur, maar dan een tikkie realistischer. Met een paar treffende details krijgt een digitale portrettekening een persoonlijkheid en lijken ze sprekend. Perfect als uniek en origineel cadeau voor een bijzondere gelegenheid of als je benieuwd bent hoe jij er in een strip, tekenfilm, kinderboek, tijdschrift of reclame uit zou zien.

Line Art.

Een herkenbaar gezicht met slechts de pure schoonheid van minimale lijnen.

 

Met zo min mogelijk penseelstreken iemand tóch treffend portretteren, dat is als portrettekenaar de kunst van “less is more”. Bij deze moderne tekenstijl vereenvoudig ik een gezicht met een paar ogenschijnlijk ‘simpele lijnen’, maar toch zie je elke keer iets nieuws. Door de lijnen in verschillende diktes te combineren vormt zich een harmonieus digitaal kunstwerk. Perfect als unieke trouwkaart, persoonlijk aandenken, dierbare herinnering of subtiele kunstvorm voor ieder interieur. 

Low Poly.

Een abstract portret met een scherp randje die als een puzzel in elkaar past.

 

Bij deze futuristische kunststijl domineren de strakke lijnen van driehoekige blokken. Bij geometrische karakterillustratie creëer ik een 3D effect met polygonen, die krachtig in hun eenvoud zijn. De veelzijdige combinatie van honderden driehoekjes prikkelen de fantasie, waardoor elk portret tijdloos wordt. Deze stoere designstijl is niet te aanwezig, maar geeft toch een persoonlijke touch aan de muur in huis. Ook zeer geschikt als vernieuwende bureaubladachtergrond. 

Graphic illustration.

Een divers samenspel van randloze vlakken, creatieve lijnen en precisie.

Bij deze artistieke visuals komen kunst, grafisch design en illustratie samen. Zo’n stijl met veel smaken geeft me de ruimte voor creatieve vrijheid, want er is plek voor zowel gestileerde vlakken als chaotische lijnen, of een combinatie van foto en illustratie. Grafische illustraties worden vaak gebruikt in verschillende media, zoals tijdschriften, boeken, posters, kaarten, advertenties, albumcovers en content voor op websites. Kortom, breed inzetbaar voor opdrachten die out of the box zijn.

Flat portraits.

De eenvoudige essentie van een persoonlijkheid in een 2D vector portret.

 

Bij deze techniek wordt een persoon op een tweedimensionale, ofwel ‘platte’ manier weergegeven. Met bescheiden vormen, minimale details en heldere kleuren creëer ik een modern en speels uiterlijk. Inzetbaar als profielfoto op social media (voor persoonlijk gebruik) of voor creatieve branding (op zakelijk niveau). Zo wordt deze originele representatie vaak gebruikt op websites om het team te introduceren of als persoonlijk logo van bijvoorbeeld freelancers.

Next Project

Back To Top